ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το XG Firewall έρχεται στο Sophos Central

Πριν από μερικές μέρες, η Sophos ανακοίνωσε το πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης (EAP) για τη διαχείριση του XG Firewall μέσω του Sophos Central που είναι στη διάθεση σας για να δοκιμάσετε.

Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε, το Sophos Central είναι η απόλυτη πλατφόρμα cloud-management για όλα τα προϊόντα της Sophos και τώρα περιλαμβάνει και το XG Firewall. Κάνει την καθημερινή εγκατάσταση, παρακολούθηση και διαχείριση της προστασίας του δικτύου σας εύκολη υπόθεση. Μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα και εύκολα όλα τα XG Firewall σας στο Sophos Central, παρέχοντας σας ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις δικτυακές υποδομές που βρίσκονται υπό την επίβλεψη σας από οπουδήποτε.

Με το XG Firewall πλέον να βρίσκεται στο Sophos Central, μπορείτε να διαχειρίζεστε όλα τα προϊόντα Συγχρονισμένης Ασφάλειας της Sophos (Synchronized Security) από μία κονσόλα στο σύννεφο (cloud console). Το Intercept X και τα υπόλοιπα από τη σουίτα προστασίας της Sophos είναι στα χέρια σας επίσης: mobile, email, wireless κ.λπ.

Πως να ξεκινήσετε με τρία απλά βήματα:

Μπορείτε να ελέγξετε αυτό το άρθρο βήμα προς βήμα στη γνωσιακή βάση της Sophos για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες, ωστόσο είναι πραγματικά τόσο απλό όσο το να πείτε 1, 2, 3:

  1. Πρώτον, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Sophos Central, αν δεν έχετε ήδη κάποιον. Προχωρήστε στο cloud.sophos.com για να δημιουργήσετε έναν δοκιμαστικό λογαριασμό ή να συνδεθείτε και καθώς βρίσκεστε εκεί, εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Πρόωρης Πρόσβασης κάνοντας κλικ στον λογαριασμό σας στην πάνω δεξιά γωνία της κονσόλας.
  2. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο τείχος προστασίας σας και προσθέστε τα διαπιστευτήρια σας για το Sophos Central στην οθόνη του Κεντρικού Συγχρονισμού και επιλέξτε την δυνατότητα Διαχείρισης από το Sophos Central.
  3. Στο τελευταίο βήμα, επιστρέψτε στο Sophos Central και επιβεβαιώστε την προσθήκη του τείχους προστασίας. Αυτό είναι! Τώρα μπορείτε να έχετε ασφαλή πρόσβαση στο τείχος προστασίας από οπουδήποτε, μέσω του Sophos Central.

Συμμετέχετε στο forum της Κοινότητας EAP για να μοιραστείτε την εμπειρία και τις ιδέες σας με την ομάδα της Sophos αλλά και άλλους χρήστες.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά που έχουν προγραμματιστεί

Με την πάροδο του χρόνου, πρόσθετες λειτουργίες θα προστεθούν στη διαχείριση του XG Firewall σας μέσω του Sophos Central, συμπεριλαμβανομένων των:

Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας και storage για τα κανονικά προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας του τείχους προστασίας

Διαχείριση ενημερώσεων υλικολογισμικού που καθιστά απλή την ενημέρωση πολλαπλών τειχών προστασίας

«Light-touch deployment» για εύκολη απομακρυσμένη ρύθμιση ενός νέου τείχους προστασίας

Και πολλά ακόμη!

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν οι πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Sophos Central Management του XG Firewall. Μπορείτε να υποβάλλετε τις δικές σας ερωτήσεις στο φόρουμ της Κοινότητας EAP, όπου η ομάδα της Sophos θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να απαντήσει.

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιο όριο για το πόσα τείχη προστασίας ή για ποιον τύπο τείχους προστασίας μπορεί να διαχειριστεί το Sophos Central;

Όχι, δεν υπάρχει όριο. Το Sophos Central μπορεί να διαχειριστεί οποιοδήποτε τείχος προστασίας XG, hardware, virtual, software ή Azure, εφόσον υπάρχει σύνδεση WAN στο διαδίκτυο για να συνδεθεί με το Sophos Central.

Ερώτηση: Υπάρχει χρέωση για την διαχείριση του XG μέσω του Sophos Central;

Όχι, δεν χρεώνεται και δεν απαιτείται ειδική άδεια για το EAP είτε για όταν η συγκεκριμένη δυνατότητα διατεθεί δημοσίως. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει έναν λογαριασμό Sophos Central χωρίς χρέωση για τη διαχείριση των XG Firewalls του.

Ερώτηση: Είναι απαραίτητα άλλα προϊόντα της Sophos για να επωφεληθώ από το Sophos Central Management of XG Firewall;

Όχι, δεν απαιτείται κανένα άλλο προϊόν της Sophos για να επωφεληθείτε από το Sophos Central Management των XG Firewalls σας.

Ερώτηση: Πως λειτουργεί η σύνδεση και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του XG Firewall και του Sophos Central;

Το XG Firewall ξεκινά μια ασφαλή κρυπτογραφημένη σύνδεση TLS με το Sophos Central για να διαμοιραστεί πληροφορίες και δεδομένα. Δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με εξερχόμενη από το τείχος προστασίας σύνδεση, είναι απολύτως ασφαλής ενώ επιπλέον είναι και ένας απλός τρόπος για την απομακρυσμένη διαχείριση των συσκευών firewall χωρίς να εκτεθεί το περιβάλλον login στο WAN. Δεν απαιτείται θύρα ή άλλη διαμόρφωση. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει storage της διαμόρφωσης ή αρχείο καταγραφής ή αναφοράς δεδομένων στο Sophos Central, δεν απαιτείται συγχρονισμός – οι αλλαγές που γίνονται μέσω του Central πραγματοποιούνται εντός της συσκευής.

Ερώτηση: Το Sophos Central αντιγράφει ή αποθηκεύει οποιοδήποτε από τα δεδομένα από το τείχος προστασίας μου στο σύννεφο;

Όχι, όλες οι πληροφορίες τείχους προστασίας και πληροφορίες διαμόρφωσης παραμένουν στο τείχος προστασίας.

Ερώτηση: Ποια έκδοση του υλικολογισμικού απαιτείται στο XG Firewall για να είναι διαχειριζόμενο μέσω του Sophos Central;

Απαιτείται η έκδοση XG Firewall v17.5 (ή νεότερη έκδοση). Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου και τώρα βρίσκεται σε φάση διανομής σταδιακά στα συστήματα πελατών. Αν δεν έχετε ήδη λάβει την ειδοποίηση αυτόματης ενημέρωσης στην κονσόλα του Firewall, μπορείτε να επιχειρήσετε να λάβετε την ενημέρωση του υλικολογισμικού από το MySophos.

Ερώτηση: Ποια είναι τα διάφορα προϊόντα κεντρικής διαχείρισης που διατίθενται για το XG Firewall και οι διαφορές τους;

Το Sophos Central είναι ιδανικό για πελάτες της Sophos που θέλουν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τα firewalls τους παράλληλα με άλλα προϊόντα της Sophos στο Sophos Central: Παρέχει μια πλήρη λίστα με όλα τα firewalls που βρίσκονται υπό διαχείριση μαζί με γρήγορη πρόσβαση για να είστε σε θέση να διαχειριστείτε οποιοδήποτε από αυτά ξεχωριστά (από ένα κάθε φορά). Δεν προσφέρει ακόμη πρότυπα πολιτικής ή εργαλεία προειδοποίησης και παρακολούθησης όπως συμβαίνει με το Sophos Firewall Manager.

Ο Sophos Firewall Manager (SFM) είναι το προϊόν on-premise της Sophos που προσφέρει ισχυρές δυνατότητες διαχείρισης πολλαπλών συσκευών. Είναι ιδανικό για οργανισμούς που διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό συσκευών ή για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν από τα πρότυπα πολιτικής και άλλα εργαλεία διαχείρισης πολλαπλών συσκευών.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.