ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης για το Sophos XG Firewall v17.5

Η ομάδα της Sophos εργάζεται αυτή τη περίοδο σκληρά βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στην επόμενη μεγάλη έκδοση του XG Firewall, που είναι εξαιρετικά σημαντική! Το XG Firewall v17.5 προσφέρει μερικά εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά συγχρονισμένης ασφάλειας (Synchronized Security) καθώς και πολλές λειτουργίες και χαρακτηριστικά που ζητήσατε.

Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε από σήμερα να επωφεληθείτε από πολλές από αυτές τις νέες δυνατότητες, ως μέρος του Προγράμματος Πρώιμη Πρόσβασης.

Τι νέο υπάρχει στο XG Firewall v17.5

Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση των βασικών νέων λειτουργιών της v17.5:

  • Η συγχρονισμένη ασφάλεια – προστασία πλευρικής κίνησης – επεκτείνει την αυτοματοποιημένη απομόνωση απειλών Security Heartbeat για να αποτρέψει οποιαδήποτε απειλή από το να μετακινηθεί πλευρικά ή να εξαπλωθεί στο δίκτυο, ακόμη και στο ίδιο subnet. Το τείχος προστασίας καθοδηγεί όλες τις υγιείς τερματικές συσκευές να απομονώσουν εντελώς τυχόν μολυσμένα τερματικά.
  • Συγχρονισμένο αναγνωριστικό χρήστη (User ID) – χρησιμοποιεί το λογισμικό Security Heartbeat για να εξορθολογήσει και να απλοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας για την βάσει χρήστη επιβολή πολιτικής και το reporting σε οποιοδήποτε δίκτυο Active Domain, εξαλείφοντας την ανάγκη για οποιοδήποτε διακομιστή ή client agent.
  • Χαρακτηριστικά κατάρτισης – όπως ο βάσει πολιτικής έλεγχος ανά χρήστη πάνω στο SafeSearch (Ασφαλής Αναζήτηση) και στους περιορισμούς για το YouTube, η υποστήριξη ελέγχου ταυτότητας Chromebook κ.ά.
  • Χαρακτηριστικά μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – προσθέτει προστασία anti-spoofing στο Sender Policy Framework (SPF) καθώς και ένα νέο MTA βασισμένο στο Exim, που διευθετεί ορισμένες διαφορές χαρακτηριστικών που ζητήθηκαν από χρήστες με το τείχος προστασίας SG.
  • Προστασία IPS έχει βελτιστοποιηθεί με εξαιρετικά διευρυμένες κατηγορίες που σας επιτρέπουν να βελτιώσετε καλύτερα την απόδοση και την προστασία.
  • Βελτιώσεις στην διαχείριση – συμπεριλαμβανομένης της ομαδοποίησης των κανόνων τείχους προστασίας με αυτόματη ανάθεση ομάδας και μια προσαρμοσμένη επιλογή στήλης για το πρόγραμμα προβολής αρχείων καταγραφής (log viewer)
  • VPN και SDWAN failover και failback συμπεριλαμβανομένων νέων IPSec ελέγχων failover και failback και επιλογών αποκατάστασης συνδέσμων SD-WAN.
  • Έλεγχος ταυτότητας client λαμβάνει μια σημαντική ενημέρωση με μια ποικιλία νέων βελτιώσεων όπως είναι το deployment ανά μηχάνημα, η επιλογή αποσύνδεσης (logout), η υποστήριξη wake from sleep και η κοινή χρήση διευθύνσεων MAC.
  • Sophos Connect είναι ο νέος IPSec VPN Client, που είναι δωρεάν για όλους τους πελάτες XG Firewall, και ο οποίος καθιστά τις απομακρυσμένες συνδέσεις VPN εύκολη υπόθεση για τους χρήστες ενώ επιπλέον υποστηρίζει Συγχρονισμένη Ασφάλεια.

Επιπλέον, σε επόμενη έκδοση συντήρησης θα υπάρχουν:

Υποστήριξη Wireless APX access point παρέχει υποστήριξη για τα νέα σημεία πρόσβασης Wave 2 προσφέροντας ταχύτερη συνδεσιμότητα και πρόσθετο scalability.

Υποστήριξη Airgap για deployments όπου το XG Firewall δεν μπορεί να λάβει ενημερώσεις αυτόματα μέσω σύνδεσης Internet (λόγω “airgap” ή φυσικής απομόνωσης), τώρα το XG Firewall μπορεί να ενημερωθεί και μέσω USB.

Διαχείριση του XG Firewall μέσω Sophos Central

Με την έκδοση v17.5, το XG Firewall έρχεται στο Sophos Central. Το Πρόγραμμα Πρώιμης Πρόσβασης για το Sophos Central Management του XG Firewall αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Θα μπορείτε να διαχειριστείτε το XG Firewall από το Sophos Central μαζί με όλα τα άλλα προϊόντα Sophos Central. Και υπάρχουν μερικά σπουδαία νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο Sophos Central Management του XG Firewall:

  • Ασφαλής πρόσβαση και διαχείριση με ενιαίο sign-on μέσω του Sophos Central από οπουδήποτε.
  • Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευση για τα προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας του τείχους προστασίας.
  • Διαχείριση ενημερώσεων υλικολογισμικού (firmware) που καθιστά εύκολη υπόθεση τις πολλαπλές ενημερώσεις του τείχους προστασίας.
  • Light-touch deployment που ενεργοποιεί την εύκολη απομακρυσμένη ρύθμιση ενός νέου τείχους προστασίας.

Αποκτήστε πρώιμη πρόσβαση τώρα!

Επισκεφτείτε το φόρουμ του XG Firewall για να λάβετε την ενημέρωση υλικολογισμικού v17.5 EAP, πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά του και να μοιραστείτε τις ιδέες και τις σκέψεις σας με την ομάδα προϊόντων της Sophos και την υπόλοιπη κοινότητα.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.